Materiaal - www.StudioGreft.nl

Ga naar de inhoud

Materiaal

Video
Omdat het goed moet zijn

Ik werk met de Sony FX1000e.
Een zeer universele camera waarmee ook bij minder licht nog goede beelden kunnen worden gemaakt. Essentieel voor het werk binnen.
De camera is volledig met de hand in te stellen en daarbij keuze of de belichting automatisch, of de scherpte instelling of beiden of geen van beiden.
De keuze daarin is zeer afhankelijk van de omstandigheden. Het snel moeten volgen van een sporter is alleen mogelijk met een goede automatische scherpstelling. En dat kan deze camera prima.


Om de best mogelijke kleurdiepte te realiseren maak ik gebruik van opname door Atomos Ninja Blade. Deze wordt paralel geschakeld door de video recorder waardoor de data van de opname op band en op SSD kaart wordt opgeslagen. Voor de kenners: verwerking door Atomos Ninja Blade slaat op 4:2:2 kleurdiepte. Kwaliteit van opslag van data is daarmee geborgd. In totaal kan er 2 x 500 Mb aan data op de SSD kaarten.

De camera is uitgebreid met extra geluidsfaciliteit waardoor er meer microfoons aangesloten kunnen worden of een rechtstreekse verbinding met mengpaneel. Ook combinaties zijn dan mogelijk.


De camera heeft een 20x optisch zoombereik. Alle opnamen worden gemaakt in HD kwaliteit waardoor bij afwerking naar DVD kwaliteit ook nog ruimte beschikaar is voor het maken van uitsneden.
Voor de productie van Blu-ray is het volledige HD beeld nodig.


Wanneer voor opname het geluid belangrijk is dan normaal wordt er een richtmicrofoon op de camera aangesloten voorzien van wind-geluid-demper. De microfoon is een Røde NTG2.

Daarnaast heb ik nog twee microfoons beschikbaar die op statief of hengel gemonteerd kunnen worden en aangesloten op de camera. Type microfoons
AKG c1000s. Tevens zijn ze geschikt als handheld microfoon. Gaan dus niet brommen als je ze vasthoudt.


Alle verbindingen worden met kabel en XLR aansluitingen tot stand gebracht zodat een zo betrouwbaar mogelijk geheel ontstaat met de kleinste kans op storingen. Gedurende het opnemen wordt geluidsinstelling en werking van de microfoon gecontroleerd middels AKG koptelefoon.

Camera wordt bij voorkeur op statief geplaatst. Statief is een Matano dolomite 2300 voorzien van een met olie gevulde kop waardoor eventueel met de camera te maken beweging zonder ook maar enige trilling uitgevoerd kan worden.

Voor opnamen die erg belangrijk zijn en niet overgedaan kunnen worden, bijvoorbeeld huwelijk of uitvaart, wordt een 2e camera gehuurd en vast opgesteld.

Mocht licht noodzakelijk zijn dan heb ik de beschikking over 2 600LED-lampen. Wanneer meer licht noodzakelijk is zal dat moeten worden gehuurd.

© 2018 ~ Mijn hobby's in publiek domein
Terug naar de inhoud